Opplandsarkivet avd. Randsfjordmuseene
 
  Opplandsarkivet avd. Randsfjordmuseene Skriv ut
http://www.opa.no/randsfjord/index.php?id=1

Opplandsarkivet avdeling Randsfjordmuseene er lokalisert på Hadeland Folkemuseum og Lands Museum.

Arkivet har som ansvar å samle inn, bevare, dokumentere og formidle privatarkiv fra kommunene Søndre Land, Nordre Land, Gran, Lunner og Jevnaker. Ved begge museene finner du Dokumentasjonssenter med leseplasser. Publikum har tilgang til kopimaskin, leseapparat for mikrofilm og trådløst nettverk. Ved Hadeland Folkemuseum er det en publikum-pc med blant annet tilgang til ancestry.com og databaser fra Sverige.

Vi hjelper deg gjerne med å finne fram i samlingene.

Velkommen til oss!

© Randsfjordmuseene
© Randsfjordmuseene

Kveldsåpne arkiv i april

Både Lands museum og Hadeland Folkemuseum har nå kveldsåpne arkiv en kveld i måneden. Lands museum har kveldsåpent arkiv tirsdag 12. april kl. 18-21. Hadeland Folkemuseum har langåpent arkiv torsdag 14. april kl. 9-21. Velkommen!

av Kari-Mette S. Avtjern den 31-Mar-11 09:24


Langåpent arkiv på Lands Museum 8. feb.

Ønsker du at Lands Museum skal gjeninnføre langåpent arkiv en kveld i måneden? Da må du møte opp på Lands museum tirsdag 8. februar, kl. 18.30-21.00.

Lands Museum i samarbeid med Vestoppland Slektshistorielag avd. Land ønsker igjen å ha langåpent arkiv ved Lands Museum. For å se om det er interesse for langåpent har de bestemt å prøve med to langåpne tirsdager. Første langåpne tirsdag var 11. januar og da kom det åtte besøkende. Det var vi godt fornøyd med. Neste langåpent arkiv er tirsdag 8. februar. Dersom det kommer nok besøkende 8. februar, vil Lands Museum heretter tilby langåpent arkiv en kveld i måneden.

av Kari-Mette S. Avtjern den 17-Jan-11 10:00


Landingen 2010

Landingen 2010 er nå i salg på Lands museum og bokhandlere i Land og på Gjøvik for kr 200,-. Boka er på 158 sider og er rikt illustrert. 

Årets årbok inneholder varierte lokalhistoriske artikler fra Land, blant annet om Østsinni kirke, brudekrona fra Land, kunstneren Per Einbu, skolene på Vestsida, Land Flyklubb og Torpa helselag.

av Kari-Mette S. Avtjern den 22-Nov-10 15:06


Årbok for Hadeland 2010

Årbok for Hadeland 2010 er nå til salgs hos bokhandlere på Hadeland, Hadeland Folkemuseum og på nettstedet: www.aarbokforhadeland.no. Boka koster kun kr. 200,-

Årets bok har varierte lokalhistoriske artikler fra hele Hadeland, blant annet om hadelendinger som mistet livet under den andre verdenskrigen, 4H på Hadeland gjennom 60 år, Vinjegrava på Granavollen, driftehandel i Brandbu, birøkt på Hadeland i 100 år og friidrett i Lunner.

av Kari-Mette S. Avtjern den 11-Nov-10 16:01


Copyright © 2006- - Opplandsarkivet avd. Randsfjordmuseene - med enerett. Ansvarlig redaktør: